Gloppen Brygg – Eget microbryggeri

Gloppen tauser
Jekta
Juleøl

Gloppen Brygg er hotellets eige mikrobryggeri og starta opp som Norges minste mikrobryggeri, i kjellaren på hotellet. På grunn av behovet for større plass for større volum blei bryggeriet utvida med eigne lokaler bak hotellet(i bakhagen). Tidligere eigar Dag Håkon Moen er utdanna ølkelner og har vært bryggerisjef for hotellets brygg.

Egetbrygget øl

Ulike typar brygg

Gloppetauser
Belgisk enkel og frisk øl med mykje aroma. Lys belgisk ale eller Blonde er overgjæra øl frå Belgia, lys i fargen og lett i smaken. Den belgiske ølkulturen har hatt friare bruk av ingrediensar som krydder, andre malttypar og sukker.

Jekta
Jekta Fruktig Pale Ale er eit friskt, aromatisk og fruktig øl. Vi tilsetter humle i sluttprosessen av koking og får dermed mykje frukt og aroma fra humla. Her er det humla som spela hovudrolla, som gir den friske og fruktige øla. Malten vi har brukt er ein god blanding med hvetemalt som balanserer maltstrukturen i ølet slik at humla kan spele hovudrolla.

Juleøl 
Norsk Tradisjons Juleøl
Juleølet er eit tradisjonelt juleøl som ikkje er tilsett noke spesielt krydder. Det vil seie at vi brygger på gamlemåten og får eit veldig friskt og ikkje for tungt øl. Juleølet er brygga med karamellisert/brent malt, deretter gjæra med eit lager gjær som gir rom for malt og humle.