Med denne satsinga har hotellet vore ein viktig del av ei endring for lokale matprodusentar, der bøndene no kan selje meir i eiga bygd i staden for til store konsumprodusentar i norsk matvareindustri.
Bodil kom tilbake til bygda og hotellet etter fleire år på restaurantar i Oslo og Bergen. Bodil ville noko med maten og hotelldirektøren drøymde om eit eige produksjonskjøkken til Bodil. Ut på hausten 2008 vart draumen realisert med umiddelbar suksess. Same år vant hotellet og Fjordameny regionprisen Ganefart- og 2 år seinare i 2010 henta Bodil heim førsteplassen; «Norges beste spisested langs veien.»
Alt dette har bidrege til at både hotellet og bygda satsar stort på å foredle fram dei gode smakane som finst lokalt. Gloppen Kommune er også ein heilt naturleg stad for ei slik satsing. Med ein snittemperatur på 13,9 grader og lite nedbør, er kommunen ein av dei første i landet som kan hauste frukt og bær.
Bodil har eit nært forhold til alle produsentane i bygda og fylgjer dei godt. På denne måten veit ho kor dyra kjem frå og at det har blitt behandla bra. Dette er veldig viktig for oss, og ikkje minst kan det kjennast på smaken!
Nærare 20 råvareleverandørar frå Gloppen og omegn leverar i dag mat til hotellet og Fjordameny. Bær, urter, frukt og grønsaker, kjøt, fisk og vilt. Samtlege rettar både lunsj- og middagsmenyane består av lokale råvarer. Frokosten likeså. –Vi bakar alt sjølv, lagar salatar, sylter og kjøttpålegget. Røykelaksen og spekematen er tørka på hotellets stabbur frå 1829. Alt av kjøttpålegg er heimelaga: hamburgerrygg, badsturøykt lammelår, lammerull, sylteflesk, hjortemorr, bacon og mykje meir. I juletider lager vi våre eigne ribber, pølser, pålegg og diverse. Vi tek imot heile lam og foretek heile prosessen på Fjordament. Tørkinga blir gjort på stabburet i bakhagen.
Ei reise i lokale smakar!
Våre råvarer har ei lokal adresse! Dei er fiska i fjorden, jakta i fjellet eller produsert av våre lokale entusiastar – lokale bønder og produsentar med sans for kvalitet i alle ledd.
Vi tar imot heile dyr frå over 16 lokale bønder, fiskarar og jegarar. Så blir desse gode råvarene vidareforedla til ei rekke produkt.
• Hjortekarbonader, hjortekaker, hjortemør, kjøttkaker og heimelaga bacon • Einerøykt laks, biffar og filetar • Salta/røykt svinkeknoke, stabburstørka pinnekjøtt, julepåleg, lokal svineribbe og dampepølser. • I tillegg til pålegg, pølser/farser og fisk kan vi levere alt av stykningsdelar på bestilling.
Fisk: Brødrene Karlsen, Kalvåg
Edelgris: Frode Fjellestad, Fjellbygda
Hjort: Lokale jegerar
Gloppenlam: Frode Fjellstad, Fjellbygda. Runde Gimmerstad, Gimmestad. Olav Fuglestad, Kandalen
Egg/vaktelegg: Solfrid Utheim & Bjørn Rugg. Hyen Ryssdal
Grønsaker: Jon Egil og Synnøve Vik på Hauge.
Urter: Høgt og vilt, Devik.
Lefser/Klappekaker/Flatbrød: Jølster Bakst, Jølster.
Drikke: Fordane Gardspresseri, Sandane Balholm, Gloppen Brygg Påldtun.