Laurdag 28. september

Vi gjentek vi suksessen frå i fjor og arrangerer Babettes gjestebod på hotellet.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer Babettes gjestebod på hotellet. Vi ønsker å gjenskape magien fra den kjente novella av Karen Blixen. Stemningen, matgleden og varmen er fantastisk! Det blir en feiring av livet og kokkekunsten – der maten skaper en høytid og forener mennesker.

Hovedpersonen i novella «Babettes gjestebud», Madame Babette Hersant, var opprinnelig en glimrende kokk på den kjente restauranten Cafe Anglais i Paris, før hun på grunn av borgarkrigen flyktet til Berlevåg i 1871. Etter 14 år med klippfisk og ølebrød hos de to fromme og strengt religiøse søstrene, bruker Babette hele premien på 10.000 franc på et fantastisk måltid for å markere den avdøde prostens 100-årsdag.

Gloppen Hotell/Sivertsens Hotell arrangerer nå en kveld inspirert av novella. Anne Mette Hjelle, som har studert i Paris, vil lede kvelden sammen med Margrethe Henden Aaraas. Det vil bli lest små utdrag fra novella underveis for å virkelig få litt av stemningen fra den gangen. I tillegg vil Ingrid og Maria fra Ose Kammerspel bidra med vakker musikk for å krydre arrangementet.

Arrangementet ved Gloppen Hotell/Sivertsens Hotell knytter internasjonal matkunst og førsteklasses musikk sammen med historien fra 1800-tallet og lokal kultur. Det blir en unik opplevelse med denne kjente historien.

 

Program:

Kl. 17:30 – Velkomen og aperitiff.

Kl. 17:40 – Filmen «Babettes gjestebud» blir vist. Pause undervegs.

Kl. 20:00 – 6-retters middag med 5 glas drikkepakke.

Kveldens meny:

  • Kalveconsomme med små kalvekjøttboller og grava, lokal eggeplomme.
  • Blinis med kaviar, rømme og løk
  • Vaktel på butterdeig
  • Salat med rosiner og valnøtter
  • Ostar og frukt
  • Baba au rum (formkake)
Bestill